Kala Namak sol - fina





Naša sol Kala-Namak se uporablja kot začimba v indijski kuhinji.
Semena Harada, plodove drevesa Terminalia Chebula, skuhamo s soljo. To prevzame okus in barvo stročnic.
Zaradi visoke vsebnosti vodikovega sulfida in železa naša sol Kala-Namak dobi zavajajoč, a poseben vonj, podoben vonju jajc.
Kala namak ali črna sol daje jedem žveplov okus. V Indiji je to še posebej zaželeno za sadne solate, čatnije, chaats ali priljubljene raite. Indijska začimbna sol je še posebej priporočljiva z zelenjavo in eksotičnim sadjem, pa tudi z ribami. Sol daje pijačam iz sadnih sokov ali dolgim napitkom izjemen okus.
Vegani še posebej cenijo črno sol pri mizi zaradi njenega okusa po jajcih.
Pišite nam ali nas pokličite v delovnih dneh med uradnim delovnim časom od 9.00 do 16.00 na naslednjo telefonsko številko 040 798 343.