Bio ričkovo olje hladno stiskano

Zdravo olje od doma
Riček, znana tudi kot kamelina ali lažni lan, raste na lokalnih območjih in je nekoliko podobna oljni ogrščici. Težko je verjeti, da je iz drobnih semen rastline mogoče ustvariti tako močno olje. Pödör za olje kameline uporablja samo ekološko pridelane surovine.
Za hladno stiskanje se seme zmelje in nežno obdela. Rezultat je olje kameline najvišje kakovosti, ki se lahko popolnoma razvije v okusu in učinku. Tudi rumeno-zlata barva razkriva, da je rastlinsko olje nekaj zelo posebnega.
UPORABA HLADNO STISKANEGA RIČKOVEGA OLJA
Kot navaja izraz "hladno stiskano", olja kameline nikoli ne smemo preveč segrevati. Dragocene sestavine razvijejo svoj močan učinek šele, ko jih uživamo hladne ali le rahlo ogrete. Zato je olje kameline doma v hladni kuhinji in se zelo dobro počuti v namazih, hladnih omakah in solatah. Zdravilno olje razkrije svojo polno aromo tudi v omaki ali testeninah. Okus spominja na hrustljav grah in sveže pokošeno travo. Izjemna kombinacija!
SESTAVINE
100% Bio ričkovo olje
PREHODNE INFORMACIJE
100 g vsebuje v povprečju:
Energetická hodnota3693kJ /898kcal
Maščobe99,6g
Saturated fatty acids9g
Monounsaturated fatty acids17g
Polyunsaturated fatty acids74g
Ogljikovi hidrati0g
Sladkor0g
Beljakovine0g
Sol0g
Lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama!
OMEGA MAŠČOBNE KISLINE
SKLADIŠČENJE
Neodprto, shranjeno na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred sončno svetlobo 14-18 mesecev. Na steklenici je naveden točen rok uporabnosti.
Po odprtju ga je treba uporabiti v 3-4 mesecih, da se ne izgubijo dragocene sestavine.
Nefiltrirano olje - pred uporabo pretresite!
Država izvora: Avstrija
CERTIFIKAT
BIO izdelki podjetja PÖDÖR so certificirani po strogih merilih. Če želite izvedeti več, sledite tej povezavi.
POZITIVNI UČINKI RIČKOVEGA OLJA
Olje kameline vsebuje polinenasičene alfa-linolenske kisline, ki lahko preprečijo vnetja v telesu.
Redkost je optimalno razmerje med omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami v jedilnih oljih. V olju kameline je podano ravno to razmerje in tako znižuje raven holesterola.
Maščobne kisline omega-3 so še posebej pomembne za vegetarijance in vegane. Učinek maščobne kisline med drugim izjemno pozitivno vpliva na hormonsko ravnovesje, presnovo celic in imunski sistem.
- Avokadova krema na rženem kruhu s ričkovim oljem
- Krompirjev pire čemaža s ričkovim oljem
- Solata iz jagod in špargljev s Pödör oljem tigrovim oreščkov, ričkovim oljem in mareličnim prelivom -
- Preliv iz olja tigrovih oreščkov, ričkovega olja in mareličnega kisa
- Zelena solata s Pödör ričkovim oljnim prelivom
- Solata z jogurtom, sončničnim in ričkovim oljem
- Preliv iz ričkovega in olja mlečnega badlja
- Paradižnikova solata z bivoljo mocarelo, ričkovim in oljem mlečnega badlja
- Krompirjeva kremna juha z bio ričkovim oljem Pödör
- Kuhana zelenjava s Pödör bio ričkovim in sončničnim oljem
- Grahova kremna juha z bio ričkovim Pödör - sl
- Hladna kumarična juha z bio ričkovim oljem Pödör
- Solata iz leče z avokadom
Pišite nam ali nas pokličite v delovnih dneh med uradnim delovnim časom od 9.00 do 16.00 na naslednjo telefonsko številko 040 798 343.