Bio beli poper - cel
Beli poper se pridobiva iz popolnoma zrelih plodov oranžne do rdečkaste paprike.
Zunanjo lupino in pulpo poprovih jagod odstranimo tako, da sveže nabrane jagode popra, pakirane v platnene vrečke, namakamo približno 8 do 10 dni, najbolje v počasi tekoči vodi.
Celuloza se loči od jedra in jo je mogoče mehansko odstraniti. Bež obarvano sredico paprike nato posušimo na soncu in dodatno belimo. Tako je kasneje prišel na trg kot beli poper.
Beli poper je manj aromatičen kot črni poper, vendar je zelo pekoč, zato ga je treba uporabljati zmerno.
Posebnosti: kremaste do bele gladke jagode
Okus: intenziven, dolgo začinjen
Jedi: lahko meso in perutnina, zelenjava, riž in testenine, ribe, lahke juhe in omake.
Pišite nam ali nas pokličite v delovnih dneh med uradnim delovnim časom od 9.00 do 16.00 na naslednjo telefonsko številko 040 798 343.
Priljubljeni izdelki