Medeno sladki kutinov kis

-%
Medeno sladki kutinov kis

Kis iz babičine shrambe

Kutina je eden najstarejših plodov na svetu in se goji že več kot 4000 let. Do pred nekaj leti pa je skoraj popolnoma izginil z jedilnika. Samo naše babice so se spomnile grobega sadja z mehko sredico. A zdaj se kutina spet vrača - in ne le kot sestavina za marmelade in pecivo.

"Limona severa", kot se tudi imenuje kutina, je glavni lik Pödör sadnega kisa.

Debele, zrele kutine skrbno pobirajo in predelajo, dokler na koncu ne fermentirajo v lesenih sodih. Na ta način iz kutine najprej nastane alkohol, dokler se pri drugi fermentaciji ne spremeni v ocetno kislino. Stalni nadzor kakovosti in dolgoletne izkušnje prispevajo k edinstveni kakovosti kutinega kisa. Brez konzervansov in drugih dodatkov - 100 % naravnih - kutinov kis ima takšen okus, kot bi moral biti: intenzivno saden in čist.

SESTAVINE

Kutinov kis

PREHODNE INFORMACIJE

100 g vsebuje v povprečju:

Energetická hodnota51kJ /12kcal

Maščobe0g

Saturated fatty acids0g

Ogljikovi hidrati3g

Sladkor3g

Beljakovine0g

Ballaststoffe0g

Sol0g

SKLADIŠČENJE

Kis je treba vedno zaščititi pred svetlobo in hraniti zaprtega. V teh pogojih njegova kakovost ostaja praktično v nedogled.

Usedlina je naravna in ni znak slabše kakovosti.

Nefiltriran sadni kis - pred uporabo pretresite!

Država izvora: Avstrija

Uporaba kutinovega kisa

Barva kutinovega kisa ne bi mogla biti pristnejša: v steklenici Pödör močno sveti zlato rumeno, kot lupina sadja. Kutinov kis je nežno sadnega in medeno sladkega okusa. Z močnim partnerjem, torej oljem z močnim okusom, se odlično ujema z vsemi solatami. Bučno olje ali olje tigrastega oreha sta idealna dodatka k temu. Vendar njegova sadna aroma ni povpraševana le v hladnih kuhinjah. Sadni kis daje azijskim jedem iz voka določeno eksotiko, kanček kutinovega kisa pa je dober tudi za ribje jedi. Ste kdaj pomislili, da bi kutin kis dodali klasični majonezi ali medeni omaki? Ostra sladkost kutine prinaša raznolikost v vsakdanje kuhinjsko življenje. Kuharji, ki želijo eksperimentirati, nekaj kapljic kutinovega kisa poškropijo po sveže pečenih pecivih ali sladoledu.

Količina:
REDNA CENA 65,90 € / l
6,59 €
-5% 6,59 NAROČNIK KLUBA S POPUSTOM
ČLAN KLUBA
6,26 €
REDNA CENA 38,84 € / l
9,71 €
-5% 9,71 NAROČNIK KLUBA S POPUSTOM
ČLAN KLUBA
9,22 €
REDNA CENA 30,08 € / l
15,04 €
-5% 15,04 NAROČNIK KLUBA S POPUSTOM
ČLAN KLUBA
14,29 €

Prevzem pri vašem servisnem PICK UP partnerju

Verfügbarkeit und Preis auf Anfrage!
Vam lahko pomagamo?

Pišite nam ali nas pokličite v delovnih dneh med uradnim delovnim časom od 9.00 do 16.00 na naslednjo telefonsko številko 040 798 343.

Priljubljeni izdelki