Flor de Sal s Portugalske

-%
Flor de Sal s Portugalske
Flor de Sal s Portugalske

Veliko časa, potrpljenja in spretnosti je potrebnih za nabiranje visokokakovostne Flor de Sal poleg tradicionalnih morskih soli v kratkem času od junija do septembra. Tehnike žetve, razvite skozi stoletja, veliko sonca in rahel vetrič so osnovne zahteve za začetek žetve Flor de Sal. V poletnih mesecih, ko se v solinah naravnih rezervatov Ria Formosa in Sapal de Castro Marim na jugu Portugalske dvigne vsebnost soli, bi moral rahlo vetrič pihati nad solinami, da bi odstranil naraščajočo vlago iz izparilnih bazenov.

Šele takrat se ob lepem vremenu na površini solnih polj začne tvoriti tanka plast soli. Zdaj je prišel čas, ko izkušeni kmetovalci soli ročno skrbno pospravijo solne cvetove, preden za vedno potonejo na dno solin. Pravi Flor de Sal ima mehko, rahlo hrustljavo konsistenco in ga je mogoče zlahka drgniti med prste. Za mnoge kuharje je Flor de Sal prava kraljica vseh namiznih soli, blagega okusa, hrustljave konsistence in obogatene z obilico bistvenih mineralov in elementov v sledovih.

SESTAVINE

Atlantska morska sol.

Lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama!

SKLADIŠČENJE

Shranjujte na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred svetlobo.

Zrna: 0,5 - 2 mm

Država izvora: Portugalska
Velikost:
Količina:
REDNA CENA 60,40 € / kg
6,04 €
-5% 6,04 NAROČNIK KLUBA S POPUSTOM
ČLAN KLUBA
5,74 €
REDNA CENA 43,84 € / kg
10,96 €
-5% 10,96 NAROČNIK KLUBA S POPUSTOM
ČLAN KLUBA
10,41 €

Prevzem pri vašem servisnem PICK UP partnerju

Verfügbarkeit und Preis auf Anfrage!
Vam lahko pomagamo?

Pišite nam ali nas pokličite v delovnih dneh med uradnim delovnim časom od 9.00 do 16.00 na naslednjo telefonsko številko 040 798 343.

Priljubljeni izdelki