Brezin sladkor
Naš brezov sladkor, znan tudi kot ksilitol, prihaja izključno iz evropske proizvodnje, predvsem s Finske. Surovinska osnova za proizvodnjo je trdi les breze in bukve, iz trajnostnega gozdarstva. Ekstrakcija ksilitola je zelo zapletena. Naš ksilitol se pridobiva iz lesnega sladkorja ksiloze v tehnično zapletenem postopku. Sesekljanemu lesu se doda voda. Lesno vodno maso nato očistimo in filtriramo, dokler se vsi tujki popolnoma ne ločijo od ksilitola. Nobeno drevo se ne poseka samo za proizvodnjo ksilitola.
Les, ki ga ni mogoče uporabiti za proizvodnjo papirja, je še posebej primeren za brezov sladkor. Posebnost ksilitola je njegov kariostatski in antikariogen učinek, ki je bil dokazan v različnih kliničnih študijah. Brezov sladkor ima malo manjšo sladilno moč kot standardni gospodinjski sladkor in le malo vpliva na raven sladkorja v krvi, zato je zelo primeren za diabetike. Uživanje ni priporočljivo za otroke, mlajše od 3 let, vendar naj tudi odrasli na ta sladkor prehajajo le počasi, saj lahko prekomerno uživanje ksilitola deluje odvajalno.
Pišite nam ali nas pokličite v delovnih dneh med uradnim delovnim časom od 9.00 do 16.00 na naslednjo telefonsko številko 040 798 343.
Priljubljeni izdelki