Timut sečuanski poper - v zrnju
Timut poper, nepalska varianta sečuanskega popra, raste v neokrnjenih nepalskih gorah Himalaje. Na nadmorskih višinah 2000 metrov in več lokalni kmetje pridno zbirajo, sušijo in nabirajo plodove, ki rastejo na grmovju. Uporabljajo se predvsem aromatične sadne ali semenske kapsule te začimbe s prijetnimi notami citrusov in grenivk. Običajno raste divje na grmovju in grmovju do visokogorskih območij. Nabirajo se jeseni, nato zrele plodove posušijo na soncu, dokler se ne odprejo.
Majhno črno seme nato izpade. Večina okusa je v stenah kapsule. Srednje pekoč Timut poper je nepogrešljiv za azijsko kuhinjo in ga pogosto kombinirajo z vročimi sortami čilija. Značilen je mravljinčni okus in rahla odrevenelost jezika. Zunaj Azije je bil Timutov poper komaj na voljo pred nekaj leti. Timut poper se odlično poda k vsem jedem iz voka, lahkim perutninskim in ribjim jedem. Mešanice popra dajejo popru citrusno svežo noto. Mešanica s cimetom, koromačem, zvezdastim janežem in klinčki je začimbna mešanica znana kot klasična začimba "kitajskih pet začimb".
Pišite nam ali nas pokličite v delovnih dneh med uradnim delovnim časom od 9.00 do 16.00 na naslednjo telefonsko številko 040 798 343.
Priljubljeni izdelki