Olje semen granatnega jabolka hladno stiskano

-%
Olje semen granatnega jabolka hladno stiskano

Drevo granatnega jabolka s svojimi svetlo rdečimi cvetovi je že od antičnih časov zavito v legendo. Granatno jabolko je kultivirano sadje, ki je vedno spremljalo ljudi in so ga v današnjem Iranu gojili pred več kot 2000 leti. Danes granatno jabolko gojijo v mnogih državah s tropskim in subtropskim podnebjem ter v sredozemskem območju.

Naše ekološko olje granatnega jabolka pridobivamo iz nežno posušenih semen (jedrc) granatnega jabolka. Zrna so hladno stiskana, tako da se dragocene sestavine zadržijo v olju. S tem nežnejšim postopkom stiskanja se dragocene sestavine ne izgubijo.

Ali ste vedeli, da za izdelavo 500 g tega izjemnega olja potrebujete 100 kg granatnih jabolk. Svetlo rumeno, orehovo olje granatnega olja z značilnim vonjem je posebna redkost. Cenjen je tako pri sladokuscih kot pri vseh, ki želijo s tem dragocenim naravnim izdelkom narediti nekaj dobrega za svojo kožo.

Hladno stiskano olje vsebuje redko polinenasičeno punično kislino in je zato zelo redka. Punikova kislina je ena od omega-5 maščobnih kislin. Ime je dobil po botaničnem imenu (Punica granatum) granatnega jabolka.

UPORABA HLADNO STISKANEGA OLJA SEMEN GRANATNEGA JABOLKA

 

V kuhinji

Izjemno olje granatnega jabolka je še posebej primerno za rafiniranje prelivov in namazov. Solate, sadne solate in sladice imajo posebno aromatično noto. Olje se odlično poda tudi k ribjim ali mesnim jedem - nekaj kapljic je dovolj -, da v jedeh pričarate malo prefinjenosti.

Muesli ali smoothieje lahko tudi začinite z oljem granatnega jabolka. Poleg tega olje zagotavlja, da telo lahko izkoristi v maščobi topne vitamine, ki jih vsebuje sadje.

V kozmetiki

Kozmetična podjetja rada uporabljajo olje granatnega jabolka kot aktivno sestavino v kombinaciji z drugimi baznimi olji za kakovostne izdelke za nego kože. Naše stranke prisegajo tudi na pozitivne učinke olja na kožo. Kot bogato nočno nego ga lahko nanesete naravnost na kožo ter hkrati navlažite in sprostite suho in zrelo kožo. Dobra stvar pri olju granatnega jabolka: Je zelo ekonomično - dovolj je le nekaj kapljic, da začne učinkovati.

 

SESTAVINE

100% olje semen granatnega jabolka

PREHODNE INFORMACIJE

100 g vsebuje v povprečju:

Energetická hodnota3693 kJ/ 898 kcal

Maščobe99,6g

Saturated fatty acids4,4g

Monounsaturated fatty acids8,4g

Polyunsaturated fatty acids86g

Ogljikovi hidrati0g

Sladkor0g

Beljakovine0g

Sol0g

Lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama!

SKLADIŠČENJE

Neodprto, shranjeno na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred sončno svetlobo 14-18 mesecev. Na steklenici je naveden točen rok uporabnosti.

Po odprtju ga je treba uporabiti v 3-4 mesecih, da se ne izgubijo dragocene sestavine.

Nefiltrirano olje - pred uporabo pretresite!

Država izvora: Avstrija

Količina:
REDNA CENA 122,20 € / l
12,22 €
-5% 12,22 NAROČNIK KLUBA S POPUSTOM
ČLAN KLUBA
11,61 €
REDNA CENA 94,80 € / l
23,70 €
-5% 23,70 NAROČNIK KLUBA S POPUSTOM
ČLAN KLUBA
22,52 €
REDNA CENA 82,46 € / l
41,23 €
-5% 41,23 NAROČNIK KLUBA S POPUSTOM
ČLAN KLUBA
39,17 €

Prevzem pri vašem servisnem PICK UP partnerju

Verfügbarkeit und Preis auf Anfrage!
Vam lahko pomagamo?

Pišite nam ali nas pokličite v delovnih dneh med uradnim delovnim časom od 9.00 do 16.00 na naslednjo telefonsko številko 040 798 343.

Priljubljeni izdelki