Olje mleka osatov hladno stiskano

-%
Olje mleka osatov hladno stiskano

Aromatični paket antike

Izjemno močno zlata barva, oreščko travnata aroma in veliko dragocenih sestavin: olje iz badlja pogosto imenujemo eliksir, o zdravilni moči katerega so navduševali starodavni ljudje. Pridobivano iz semen mlečnega čička je olje badlja še vedno priljubljeno živilo v domačih kuhinjah.

Olje mlečnega badlja podjetja  Pödör je 100 -odstotno naravno in ne filtrirano in ne rafinirano. Semena mlečnega badlja nežno hladno stisnemo, da ohranimo vse sestavine. Zato je rastlinsko olje tako zdravo: linolna kislina ter vitamina A in E telesu zagotavljata vse, kar potrebuje, da ostane zdravo in lepo.

 

UPORABA HLADNO STISKANEGA OLJA BADLJA

Da se ne bi uničil posebej visok delež nenasičenih maščobnih kislin, olja iz badlja nikoli ne smete močno segrevati. Da bi ohranili dragocene sestavine v največji možni meri, priporočamo olje iz badlja za nežno kuhanje in kuhanje na pari. Ko olje prelijemo po surovi ali parjeni zelenjavi, za začinjanje juh in seveda v solatnih prelivih, olje iz badlja razkrije svoj polni okus, ki rahlo spominja na travo.

Zdravilno moč so že v antiki poznali tudi v omari z zdravili. Nežno vmasiran v boleča področja razkrije svoj učinek na modrice in športne poškodbe ter na kronične težave.

 

 

SESTAVINE

100% Olje mleka osatov

PREHODNE INFORMACIJE

100 g vsebuje v povprečju:

Energetická hodnota3693kJ /898kcal

Maščobe99,6g

Saturated fatty acids9g

Monounsaturated fatty acids13g

Polyunsaturated fatty acids78g

Ogljikovi hidrati0g

Sladkor0g

Beljakovine0g

Sol0g

Lahko vsebuje sledi oreščkov, arašidov in sezama!

OMEGA MAŠČOBNE KISLINE

Omega-3 0,3 g
Omega-6 59,8 g
Omega-9 13 g

SKLADIŠČENJE

Neodprto, shranjeno na hladnem in suhem mestu, zaščiteno pred sončno svetlobo 14-18 mesecev. Na steklenici je naveden točen rok uporabnosti.

Po odprtju ga je treba uporabiti v 3-4 mesecih, da se ne izgubijo dragocene sestavine.

Nefiltrirano olje - pred uporabo pretresite!

Država izvora: Avstrija

 

POZITIVNI UČINKI OLJA BADLJA

Olje badlja je bogato z nenasičenimi maščobnimi kislinami in ima največji delež linolne kisline. Linolna kislina ima izjemno pozitiven učinek na srčno -žilni sistem.

Mlečni badelj - naravna zdravilna moč za jetra.

Hladno stiskano olje mlečnega čička dobimo iz semen mlečnega badlja. Njegove dragocene sestavine, zlasti učinkovina silimarin, pozitivno vplivajo na jetra in telo. Šlo naj bi za zaščito jeter, antitoksično in protivnetno. Poleg tega dragocene sestavine v hladnem stisnjenem olju mlečnega badlja krepijo srce in imunski sistem ter lahko na primer preprečijo škodo zaradi toksinov, kot so alkohol, zdravila ali težke kovine.

Lokalno uporabljeno olje mlečnega čička lahko omili znake aken zaradi njegovih protivnetnih in antibakterijskih učinkov. Poleg tega naj bi bilo z rednimi masažami olje iz badlja učinkovito proti bolečinam v sklepih, revmi, zvinih in modricah.

 

Količina:
REDNA CENA 95,80 € / l
9,58 €
-5% 9,58 NAROČNIK KLUBA S POPUSTOM
ČLAN KLUBA
9,10 €
REDNA CENA 68,40 € / l
17,10 €
-5% 17,10 NAROČNIK KLUBA S POPUSTOM
ČLAN KLUBA
16,25 €
REDNA CENA 57,90 € / l
28,95 €
-5% 28,95 NAROČNIK KLUBA S POPUSTOM
ČLAN KLUBA
27,50 €

Prevzem pri vašem servisnem PICK UP partnerju

Verfügbarkeit und Preis auf Anfrage!
Vam lahko pomagamo?

Pišite nam ali nas pokličite v delovnih dneh med uradnim delovnim časom od 9.00 do 16.00 na naslednjo telefonsko številko 040 798 343.

Priljubljeni izdelki