Cubeb poper - v zrnju
Kockasti poper izvira iz Jave in drugih indonezijskih otokov, gojijo pa jo tudi na drugih območjih Indonezije in na Šrilanki. Sadje poberemo zeleno tik pred zorenjem in ga nato posušimo na soncu, dokler lupina sadja ne postane skoraj črne barve. Po okusu kockasti poper ni mogoče primerjati z drugimi popri; v tej stebelni papriki prevladuje topla, kamforju podobna in začinjeno-paprična nota, ki spominja na piment, evkaliptus in meto. Pikantnost je precej subtilna, prevladuje rahlo grenak-sladek okus. Prvotno je bil kockasti poper z noto mentola uporabljen zaradi svojih vsestranskih lastnosti, ki spodbujajo zdravje pri želodcu, sečilih in težavah z dihanjem.
Ima antiseptične lastnosti in je zelo priljubljen v ajurvedski kuhinji. Odlično se ujema s poprom in mešanicami začimb, kot so Ras el Hanout, ribjimi jedmi, sirom, čatni in morskimi sadeži. Kockasti poper že nekaj let doživlja svoj preporod v sodobnih kuhinjah. Posebnost: rjave, nagubane jagode z majhnim pecljem. Okus: grenko-sladek s subtilno pikantnostjo. Jedi: ribe, morski sadeži, sir, čatni, svinjina, perutnina.
Pišite nam ali nas pokličite v delovnih dneh med uradnim delovnim časom od 9.00 do 16.00 na naslednjo telefonsko številko 040 798 343.
Priljubljeni izdelki