Pravi črni poper Kampot - v zrnju
Kampotov poper iz istoimenske regije v Kambodži je med najboljšimi popri na svetu. Vlažno in vroče podnebje v bližini obale Tajskega zaliva in težka glinena tla ustvarjajo odlično podlago za izjemne lastnosti popra. Gojenje se tradicionalno izvaja izključno ročno in je zelo delovno intenzivno. Pri gojenju se ne uporabljajo umetna gnojila ali pesticidi. Vse vrste popra prihajajo iz iste rastline, barvo določa stopnja zrelosti in predelave.
Črni poper Kampot dobimo iz plodov še zelene paprike. Po obiranju se zrna posušijo na soncu; postopek fermentacije, ki poteka, obarva jagode. Sledi skrbno ročno nabiranje, da se v Evropo pošljejo le najlepše in najdebelejše jagode. Prijetna, močna vročina s pridihom mete in evkaliptusa je značilna za črno varianto kampotskega popra. Črni kampot se odlično poda k vsemu temnemu mesu in močnim, krepkim jedem.
Pišite nam ali nas pokličite v delovnih dneh med uradnim delovnim časom od 9.00 do 16.00 na naslednjo telefonsko številko 040 798 343.
Priljubljeni izdelki