Marelični kis

-%
Marelični kis

Sladko in sadno presenečenje

Kakovostni kis, kot je marelični kis Pödör, je vrhunec vsake kuhinje! Njegov intenzivno saden okus bo narisal nasmeh na obrazu, še posebej v poletnih mesecih. 100 % naravno in fermentirano samo iz najboljših plodov, lahko se zanesete na kakovost Pödörj. Ker je marelični kis narejen iz zrelega sadja, vsebuje precejšnjo količino hranil, ki so koristna za vaše zdravje. Sadni kis in zlasti ocetna kislina, ki jo vsebuje, naj bi imeli prebavni, antibakterijski učinek.

Tudi naši predniki so prisegali na redno pitje kisov, ki zdaj doživljajo preporod. Pri pridelavi mareličnega kisa gredo plodovi skozi dva procesa, dokler končno ne končajo v žlahtni steklenici: Prvič, poteka naravna fermentacija, pri kateri se sladkor v sadnem soku pretvori v naravni alkohol. V drugem koraku, drugem vrenju, se alkohol končno pretvori v ocetno kislino. Zato se ne čudite, če v steklenici s kisom najdete nekaj usedline. To je naravno in celo znak visoke kakovosti Pödörjevih izdelkov.

SESTAVINE

Marelični kis

PREHODNE INFORMACIJE

100 g vsebuje v povprečju:

Energetická hodnota51kJ /12kcal

Maščobe0g

Saturated fatty acids0g

Ogljikovi hidrati3g

Sladkor3g

Beljakovine0g

Ballaststoffe0g

Sol0g

SKLADIŠČENJE

Kis je treba vedno zaščititi pred svetlobo in hraniti zaprtega. V teh pogojih njegova kakovost ostaja praktično v nedogled.

Usedlina je naravna in ni znak slabše kakovosti.

Nefiltriran sadni kis - pred uporabo pretresite!

Država izvora: Avstrija

Uporaba mareličnega kisa

Marelični kis zagotovo naredi eno stvar: presenečenje! Ker je kis iz svežih marelic hkrati sladek, saden in rahlo kiselkast. Zato se tako dobro ujema z olji, kot sta orehovo olje ali olje grozdnih pešk v listnatih solatah. Marelični kis zaradi svoje sladke note daje sadnim solatam in drugim sadnim sladicam ostro sestavino. Le nekaj njegovih kapljic preprosto sladico spremeni v nenavadno stvaritev. Nasvet: izjemen aperitiv si pričarajte tako, da nekaj žličk mareličnega kisa poškropite s penino.

Količina:
REDNA CENA 83,00 € / l
8,30 €
-5% 8,30 NAROČNIK KLUBA S POPUSTOM
ČLAN KLUBA
7,89 €
REDNA CENA 55,88 € / l
13,97 €
-5% 13,97 NAROČNIK KLUBA S POPUSTOM
ČLAN KLUBA
13,27 €
REDNA CENA 45,94 € / l
22,97 €
-5% 22,97 NAROČNIK KLUBA S POPUSTOM
ČLAN KLUBA
21,82 €

Prevzem pri vašem servisnem PICK UP partnerju

Verfügbarkeit und Preis auf Anfrage!
Vam lahko pomagamo?

Pišite nam ali nas pokličite v delovnih dneh med uradnim delovnim časom od 9.00 do 16.00 na naslednjo telefonsko številko 040 798 343.

Priljubljeni izdelki