Pondicherry poper, beli - v zrnju
Beli poper se pridobiva iz popolnoma zrelih oranžnih do rdečkastih plodov popra.
Zunanjo lupino in kašo jagod popra odstranimo tako, da sveže nabrane jagode popra, zapakirane v platnene vreče, namočimo približno 8 do 10 dni, najbolje v počasi tekoči vodi.
To odstrani celulozo iz jedra in jo je mogoče odstraniti mehansko. Jedro bež popra nato posušimo na soncu in v postopku dodatno belimo. Ta kasneje pride na trg kot beli poper.
Beli poper je manj aromatičen kot črni poper, vendar je zelo pekoč, zato ga je treba uporabljati zmerno.
- Posebne lastnosti: kremne do bele, gladke jagode
- Okus: intenzivna, dolga toplota
- Jedi: belo meso in perutnina, zelenjava, riž in testenine, ribe, bele juhe in omake
Pišite nam ali nas pokličite v delovnih dneh med uradnim delovnim časom od 9.00 do 16.00 na naslednjo telefonsko številko 040 798 343.
Priljubljeni izdelki