Bio cimet (cejlonski) - mleti
Cimet - kdo ne pomisli takoj na božični čas? V novejši srednjeevropski zgodovini je cimet predvsem zimska začimba in se še posebej uporablja pri pecivu, sladicah, punču in kuhanem vinu.
Dejansko je cimet ena najstarejših znanih začimb in se v državah južne Azije uporablja že nekaj tisoč let.
Cejlonski cimet je znan tudi kot pravi cimet. Prihaja predvsem iz Šrilanke in južne Indije. To dobimo iz notranjega lubja cimetovega grma, ki spada v družino lovorjev. Več teh plasti, tankih za rezine, je nameščenih drug na drugega ali potisnjenih drug v drugega, pri čemer se te med sušenjem zvijajo.
Cejlonski cimet tako spominja na valjano cigaro kot palico, ima svetlo rjavo barvo, je zelo aromatičen in ima nežno sladek okus.
Pišite nam ali nas pokličite v delovnih dneh med uradnim delovnim časom od 9.00 do 16.00 na naslednjo telefonsko številko 040 798 343.
Priljubljeni izdelki