Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Kurkuma je eno najstarejših znanih zelišč v Aziji.
Uporabljati so jo pričeli že pred približno 10.000 leti, potem ko so se ljudje naselili v bližini velikih rek v Indiji in začeli uporabljati rastline v kuhinnji, pri pripravi jedi je bilo uporabljenih vedno več zelišč, korenin, lubja in plodov številnih rastlin. Kurkuma je pred približno 5000 leti postala ena najpomembnejših indijskih začimb.
V začetku 14. stoletja je beneški trgovec Marco Polo z enega od svojih potovanj prinesel rumeni prah iz jugovzhodne Azije. Značilna svetla, intenzivna rumena kurkuma je korenini dala številna imena (kurkuma, koren žafrana, indijski žafran, rumena korenina) in se zdaj pogosto uporablja v živilski industriji kot naravno barvilo za jedi iz testenin, gorčice ali riža.
Kurkuma v prahu, ki spada v družino ingverjev, daje curryjevim mešanicam značilno barvo.
Kurkuma ima rahlo začinjen, lesno-cvetlični, zemeljski, z rahlo grenkobo.
Izdelki Pödör so narejeni izključno iz 100 % naravnih, vrhunskih surovin, ki so očiščene z največjo skrbnostjo.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.