Bio paprika v prahu - dimljena
Po popru je paprika najpomembnejša in najpogosteje uporabljena začimba v večini evropskih kuhinj. Rastlinski rod paprika spada v družino velebilje. Plodovi, imenovani stroki, so zelo pisani in zorijo v več barvnih stopnjah, od zelene do rumene in rdeče. Našo dimljeno papriko v prahu izbrano in ročno nabrano popolnoma zrelo svetlo rdečo papriko, prekajamo nad hrastovim lesom in posušimo. Ta postopek traja več dni, ko paprika izgubi več kot 90% svoje teže. Po dimljenju posušene stroke nežno zmeljemo. Nastala dimljena paprika v prahu prepriča z aromatičnim dimljenim, a tudi sadnim okusom. V Španiji se začimba uporablja v številnih tradicionalnih jedeh, kot sta klobasa chorizo ali paella. Poleg tega se dimljena paprika odlično poda k vsem jedem, ki prenašajo dimljeno noto. Uporaba: mesne jedi, juhe in omake, krompirjeve jedi, zelenjava, jedi iz riža, testenine, paella, golaž, izdelki z žara, enolončnice
Pišite nam ali nas pokličite v delovnih dneh med uradnim delovnim časom od 9.00 do 16.00 na naslednjo telefonsko številko 040 798 343.
Priljubljeni izdelki