Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Bučo olupimo, odstranimo semena, naribamo, damo v skledo, solimo in pustimo 30 minut, da se odcedi.
Čebulo očistimo, narežemo na koščke, prepražimo na repičnem olju do prosojnosti in dodamo skrbno ožeto bučo (tekočino shranimo, potrebovali jo boste).
Popraženi čebuli dodamo bučo in premešamo, nato dodamo tekočino in po potrebi malo vode ter kuhamo 15 minut. Ko je kuhano, odstranite polovico in pretlačite v pire, nato pa dodajte nazaj, da se zelenjava zgosti.
Po okusu začinimo s kutinim kisom, soljo in poprom. Postrezite z drobno sesekljanim koprom. Na koncu pokapljamo s štajerskim bučnim oljem.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.