Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Aromatična olja, kot je sezamovo olje, se pogosto uporabljajo za azijske jedi. Njegov okus postane veliko bolj intenziven s praženim sezamom. Krompirjeva priloga postane še bolj kremasta in okusnejša, če za pire uporabimo hladno stiskano lešnikovo olje.
V posodi za mešanje zmešajte sojino omako, sezamovo olje, nariban ingver, naribano limetino lupinico in limetin sok. Temu prelivu dodajte dve žlici vode.
Piščančje krače (ali krila) prelijemo z marinado, premešamo in damo v plastično vrečko. Meso mariniramo v hladilniku vsaj 8, najbolje 12 ur.
Pred jedjo pečico segrejte na 200 stopinj. Pekač premažite z repičnim oljem in vanj vlijte vsebino vrečke. Meso razporedite tako, da se kosi ne dotikajo. Pečemo 30 do 35 minut, na pol časa obrnemo. Pripravljeno je, ko so vsi kosi zlato rjavi.
V vreli osoljeni vodi skuhamo olupljen in na kocke narezan sladki krompir. Po približno 15 minutah je kuhan, nato ga odcedimo.
Sladki krompir z ročnim mešalnikom pretlačimo v pire z lešnikovim oljem, mlekom, malo soli in poprom.
Okrasite s svežim koriandrom in popečenimi sezamovimi semeni.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.