Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Ta solata za testenine s piščančjo majonezo je okusna topla ali hladna. Hitro pripravljena, bogata in okusna jed iz testenin, ki je primerna tudi za v pisarno.
Za majonezo v blender dodamo kuhane rumenjake, sol, poper, gorčico, mleko, jabolčni balzamični kis in nazadnje orehovo in laneno olje.
Sestavine mešajte 10 sekund, dokler majoneza ne dobi svoje konsistence.
Piščančja prsa narežite na kocke in prepražite na žlici olja oljne repice. Rahlo solimo.
V ponvi zavremo 2 litra vode, dodamo ščepec soli in kuhamo farfale al dente.
Testenine odcedimo, pustimo, da se nekoliko ohladijo, nato pa vanje vmešamo špinačo. Dobro je da so testenine še mlačne in špinača malce oveni. Dodamo ocvrte piščančje prsi in pripravljeno majonezo.
Pomembno je, da imajo vse sestavine enako temperaturo, sicer majoneza ne bo kremasta. Po naših izkušnjah je najboljša konsistenca dosežena, če so sestavine pri temperaturi hladilnika. Laneno olje lahko nadomestimo z nekoliko manj okusnim chia oljem.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.