Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Ajo blanco je hladna juha - starodavni recept andaluzijske kuhinje. Pripravljen je z belim kruhom brez skorje, mandlji, oljem in začimbami. Ajo blanco, kot že ime pove, je bela juha na osnovi olja. Pripravimo jih iz mešanice hladno stiskanega sezamovega in lanenega olja. Zaradi tega je ne le bolj aromatična, ampak tudi bogata z omega 3 maščobnimi kislinami.
Olupljene mandlje drobno zmeljemo.
Beli kruh (ki je lahko rahlo suh) natrgajte na majhne koščke. Dodamo vodo, olje in kis ter pustimo v hladilniku čez noč.
Pred jedjo jo vzamemo iz hladilnika, dodamo v mešalnik skupaj z mletimi mandlji, česnom, soljo in poprom ter mešamo do kremastega.
Za serviranje pokapajte z malo sezamovega olja in okrasite s prepolovljenim grozdjem.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.