Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Ena od zanemarjenih jesenskih zelenjav lahko zdaj spet pride v središče pozornosti kot kremna juha. kot? Začinjena s posebnim pivskim kisom in oljem črne kumine ter pečeno ajdo jo spremeni v odlično juho.
Ajdo dobro operemo, osušimo in prepražimo na segretem repičnem olju do hrustljavosti. Pustite, da se olje ohladi, precedite - kasneje ga lahko ponovno uporabite.
Vzemite dve žlici preostalega olja in prepražite drobno sesekljano čebulo in nariban česen ter nato dodajte na drobno sesekljano cvetačo. Solimo, popramo in začinimo s posušenim pehtranom.
Na vrh prelijemo zmes z mlečno osnovo in kuhamo toliko časa, da rahlo zavre (ne da bi se mleko izlilo). Kuhamo dokler cvetača ni kuhana.
Kremasto zmešamo s pivskim kisom po okusu.
Za serviranje okrasite z nekaj kapljicami olja črne kumine in nekaj pečene ajde.
Olje črne kumine je zelo okusno, zato uporabite le nekaj kapljic.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.