Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Frankfurtska juha je tipična jesenska juha s savojskim zeljem, pripravljena s posebno piko na i. Jesenske jedi, vznemirljive in raznolike! Za še finejše okuse uporabite olja in kis.
Klobase narežemo na kolobarje in jih prepražimo na 1-2 žlici repičnega olja. Ko končate, odložite.
Savojsko zelje narežite na trakove. Operite, odcedite.
Na preostalem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo in nariban česen, potresemo z moko, papriko in kumino.
Na vrh damo najprej tretjino slanice, začinimo s soljo. Nenehno mešajte, dokler se ne strdi. Nato dodajte preostalo savojsko zelje v dveh kotrakih.
Po vrhu zalijemo z zelenjavno osnovo in dušimo približno 10 minut. Klobase dodajte takoj, ko je jed kuhana.
Za serviranje okrasite s paradižnikovim kisom, nekaj kapljicami olja črne kumine in po možnosti s kislo smetano. Olje črne kumine ima zelo intenziven okus, zato ga kot začimbo uporabljajte le v majhnih količinah.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.