Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Špinačo ne moremo jesti le kot listnato zelenjavo ali solato, ampak se ji tudi ne smemo posmehovati. V juhah je prava poslastica za brbončice. V našem receptu za kremno špinačno juho sta glavna kozji sir in pistacijevo olje; okusi dobesedno eksplodirajo v ustih.
Čebulo sesekljamo, česen zdrobimo in oboje prepražimo na dveh žlicah repičnega olja.
Dodamo zamrznjeno špinačo, zalijemo z osnovo in kuhamo 10 minut, nato z ročnim mešalnikom mešamo do kremastega.
Škrob vmešamo v malo hladne vode in dodamo juhi. Na koncu začinite s soljo in poprom po okusu ter muškatnim oreščkom. Končano juho odstavimo s štedilnika.
Smetano zmešamo z zajemalko juhe in jo nato počasi dodajamo juhi, ne vremo več.
Pri serviranju na juho razdrobite kozji sir, ga pokapajte z malo pistacijevega olja in potresite s sesekljanimi pistacijami.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.