Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
V veliki skledi zmešajte presejano tigrovo moko, ovsene otrobe, sol, sodo bikarbono in začimbe za medenjake.
V manjši posodi stepemo jajca in beljake. Dodamo arašidovo olje, med in notranjost strganega vanilijevega stroka. Nastalo zmes vlijemo v skledo s suhimi sestavinami. Testo temeljito pregnetemo. Lepljivo maso lahko gnetemo tudi ročno. Če testo nima želene konsistence in se drobi, dodajte žlico medu.
Testo položimo med dva lista peki papirja in ga razvaljamo v približno 3-5 mm debel pravokotnik. Razvaljano testo pustimo počivati v hladilniku 1,5 ure pokrito s folijo.
Ohlajeno testo potresemo z mandljevo moko in izrežemo z modelčki za piškote. Testo je treba hitro obdelati, saj bo postalo zelo lepljivo, ko se bo med začel topiti.
Medenjake položimo na pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo pri 175 stopinjah 10 do 12 minut, dokler robovi ne porjavijo. Pustite, da se popolnoma ohladi, preden okrasite.
Priprava glazure:
Stepite beljak in dodajte presejan sladkor v prahu. Dodajte toliko sladkorja, da naredite gosto testo. Po stepanju mora masa imeti konsistenco kisle smetane. Za okrasitev uporabite vrečko ali navadno plastično vrečko z odrezanim vogalom.
Surovo testo pustimo počivati v hladilniku vsaj 1,5 ure in največ 12 ur pred peko, da se ne sprime, ko ga razvaljamo, tako so gotovi medenjaki mehkejši.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.