Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
V veliki skledi zmešajte presejano tigrovo moko, ovsene otrobe, sol, sodo bikarbono in začimbe za medenjake.
V manjši posodi stepemo jajca in beljake. Dodamo arašidovo olje, med in notranjost strganega vanilijevega stroka. Nastalo zmes vlijemo v skledo s suhimi sestavinami. Testo temeljito pregnetemo. Lepljivo maso lahko gnetemo tudi ročno. Če testo nima želene konsistence in se drobi, dodajte žlico medu.
Testo položimo med dva lista peki papirja in ga razvaljamo v približno 3-5 mm debel pravokotnik. Razvaljano testo pustimo počivati v hladilniku 1,5 ure pokrito s folijo.
Ohlajeno testo potresemo z mandljevo moko in izrežemo z modelčki za piškote. Testo je treba hitro obdelati, saj bo postalo zelo lepljivo, ko se bo med začel topiti.
Medenjake položimo na pekač, obložen s peki papirjem, in pečemo pri 175 stopinjah 10 do 12 minut, dokler robovi ne porjavijo. Pustite, da se popolnoma ohladi, preden okrasite.
Priprava glazure:
Stepite beljak in dodajte presejan sladkor v prahu. Dodajte toliko sladkorja, da naredite gosto testo. Po stepanju mora masa imeti konsistenco kisle smetane. Za okrasitev uporabite vrečko ali navadno plastično vrečko z odrezanim vogalom.
Surovo testo pustimo počivati v hladilniku vsaj 1,5 ure in največ 12 ur pred peko, da se ne sprime, ko ga razvaljamo, tako so gotovi medenjaki mehkejši.
Naši partnerji uvažajo neposredno iz izvora – brez posrednikov – tako točno vemo, od kod prihajajo naši izdelki, brez ovinkov, brez kompromisov.
Kot trgovec na drobno ali veletrgovec lahko kupujete po veleprodajnih cenah z vsemi dodatnimi ugodnostmi. Kot preprodajalec sami odločate o izbiri in količini izdelkov Pödör Premium, ki jih želite ponuditi v svoji trgovini. Lahko pa sodelujete tudi zgolj kot PICK UP partner.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.