Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Krof je tipično pustno pecivo, v hladnih mesecih pa je vedno odlična sladica. Visokokakovostna makova moka in glazura iz kisa iz črnega ribeza naredita ta recept za krofe nepozaben.
V posodi za mešanje temeljito premešamo moko, makovo moko, ščepec soli in 35 g sladkorja v prahu.
Mleko segrejemo, dodamo približno 5 g sladkorja v prahu in stresemo v svež kvas. Počakajte, da kvas vzhaja.
V moko dodamo kvas skupaj z rumenjakom in 3 žlicami repičnega olja, premešamo in gnetemo testo 3 do 4 minute.
Pregneteno testo potresemo z malo moke, skledo pokrijemo s prozorno folijo in pustimo na toplem vzhajati.
Vzhajano testo na pomokani površini razvaljamo na 2 cm debelo in z rezalnikom izrežemo 5 cm krofe. Nato pustite počivati še 20 minut.
Vzhajane krofe na sredini s hitrimi gibi razredčimo in popečemo na vročem oljčnem olju z obeh strani. Krofe vedno dajte v olje, najprej sploščeno stran.
100 g sladkorja v prahu presejemo in zmešamo z dvema žlicama črnega ribeza balzamičnega kisa. Glazura dobi še bolj intenzivno barvo, če ji dodamo ščepec rdeče pese v prahu, lahko pa jo izpustimo. Glazure ne mešajte, dokler krofi niso gotovi, sicer se bo hitro spet strdila.
Ohlajene krofe potopite vanj. Na koncu pustimo, da se glazura na krofih posuši.
Ohlajeno olje precedimo in shranimo za pozneje. Preostanka testa ne gnetite in ponovno uporabite, ker bo postalo podobno listnatemu testu. Bolje je, da narežemo na manjše kose in spečemo, da ne pride do odpadkov.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.