Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Avokado je kremasto sadje brez okusa. Zato se pogosto uporablja za sladice. Narejena s hrustljavo kokosovo osnovo, obogateno z mandljevim oljem, je ta avokadova torta z limeto resnično neustavljiva.
V blender dajte indijske oreščke, kokos, izkoščičene datlje, vanilijo, žlico limetinega soka, naribano limetino lupinico, ščepec soli, pest mandljev, 80-100 ml medu in dve žlici mandljevega olja. Mešajte, dokler sestavine ne postanejo drobljive in upogljive.
Če je mešanica presuha, dodajte še malo medu. Pekač premera 25 cm namažite z maslom in vanj enakomerno porazdelite mešanico indijskih oreščkov.
Za kremo damo olupljen avokado v blender s preostalim sokom limete, 4 žlicami naribane limetine lupine, medom in javorjevim sirupom. Zmešajte. Krema je pripravljena, ko je mazljiva.
Avokadovo kremo namažemo na tortno osnovo in pustimo, da se strdi v hladilniku vsaj 4 ure ali v zamrzovalniku za 2 uri.
Beljake s ščepcem soli in eritritolom stepemo v čvrst sneg. Končano torto okrasite s stepenim beljakom in prepolovljenimi marelicami.
Stepeno smetano damo v vrečko. Odrežite vogal plastične vrečke. Na rob torte pritisnite majhne kroge. Na sredino vsakega kroga položite polovico marelice. Pred serviranjem torto ohladite še 30 minut.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.