Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Tabbouleh je prvotno libanonska solata iz peteršilja, pripravljena z bulgurjem ali kuskusom. Zaradi svoje priljubljenosti in slave je pripravljen v neštetih različicah. Tukaj predstavljeni recept je brezglutenska različica tabbouleh s prosom.
Olupljena prosena zrna operemo in pražimo na olivnem olju 1-2 minuti. Zalijemo z vodo, solimo, zavremo in pokrito kuhamo 8 do 10 minut.
Nato ga odstavimo s štedilnika in pustimo pokrito počivati 10 minut. Premešamo z vilicami. Pustite, da se ohladi.
Zelišča drobno sesekljamo. Glede na okus lahko uporabite več zelišč.
Kumare operemo in narežemo na majhne kocke brez lupljenja. Paradižnike prepolovite ali razpolovite, odvisno od njihove velikosti. Vse sestavine dajte v skledo.
Tabboulehu dodamo olje grozdnih pečk in kis, dobro premešamo in pustimo nekaj ur počivati v hladilniku preden postrežemo.
Tabbouleh se postreže kot predjed ali solata, okusen pa je tudi kot priloga.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.