Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Brownije lahko naredite tudi z oljem namesto z maslom. Poleg repičnega olja se uporablja visokokakovostno aromatično mandljevo olje. Zato ta brezglutenski brownie z mandljevo moko postane še posebej aromatičen.
V stekleni posodi nad vodno kopeljo stopite temno čokolado skupaj z repičnim in mandljevim oljem. Pazite, da se čokolada ne pregreje. Ko se dve tretjini stopita, odstranite iz vodne kopeli, ker se bo ob stalnem mešanju ostalo stopilo.
Z ročnim mešalnikom zmešajte jajca in med. Dodamo mandljevo moko, kakav v prahu, strgan vanilijev strok, pecilni prašek in ščepec soli.
V mešanico moke dodamo stopljeno čokolado in mešamo, dokler ne dobi kremaste konsistence. Zdaj dodajte grobo sesekljane mandlje.
Testo vlijemo v pripravljen pekač in pečemo 40 minut pri 160 stopinjah. Če je mogoče, pustite počivati 30 minut, preden postrežete.
Pekač velikosti cca 22 x 30 cm premažite z oljem in dno obložite z naoljenim peki papirjem.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.