Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Italijani ne slovijo le po cezarjevi solati, ampak so tudi veliki potrošniki polente. V tem receptu se skupaj pojavita pečena polenta in cezarjeva solata. Zaradi polente je solata brezglutenska.
Rumenjak zmešamo z gorčico. Med nenehnim mešanjem po kapljicah dodajamo olje pinjol.
Ko je konsistenca kremasta, dodamo drobno nariban česen, kis in sesekljane inčune. Na koncu dodamo 30 gramov naribanega parmezana. Sol in poper po okusu.
Vodo zavremo skupaj s soljo in žlico koruznega zdroba (to pomaga preprečiti grudice).
Zmanjšamo ogenj in počasi dodajamo preostali zdrob v vrelo vodo. Debelejša kot je polenta, težje jo je mešati. Ko končate, odstranite s štedilnika. Na koncu vmešamo še maslo.
Vročo kašo zgladimo v skledo 15x20 cm. Pokrijemo in pustimo počivati v hladilniku 2 uri.
Ko se ohladi, narežemo na 1,5 do 2 cm velike kocke. Odvečno vlago nežno obrišite s papirnatimi brisačkami.
Kocke pražimo na vročem olju 5-6 minut, nežno mešamo, da se ne sprimejo.
Pred serviranjem pinjole prepražimo na suhi ponvi.
Romsko solato natrgajte, sperite in nežno posušite. Z žlico ali čopičem premažite liste s cezarjevim prelivom.
Na vrh položite krutone, da jih postrežete. Na koncu dodamo okoščke parmezana in potresemo po popečenih pinjolah.
Če želite še bolj kremasto konsistenco, preliv zmiksajte s kuhalnico.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.