Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Pica s cvetačo je dobra alternativa za uživanje brez slabega občutka. V tem receptu je pesto omaka s suhimi paradižniki kot preliv, zaradi česar je dietna različica ene največjih klasiko italijanske kuhinje še bolj vznemirljiva.
Posušene paradižnike narežemo na koščke, damo v manjši kozarec in prelijemo s sončničnim in kamelininim oljem. Pustite namakati 3 ure, da paradižnik vpije olje.
Sezam popečemo v ponvi. (brez olja)
Nato v blender dajte namočene paradižnike skupaj s sezamovimi semeni, strokom česna, paradižnikovim kisom, 30 gramov naribanega parmezana in 1/2 čajne žličke soli ter zmiksajte do kremastega.
Cvetačo operemo in posušimo. Nato sesekljajte v mešalniku, konsistenca naj bo podobna rižu.
Zmešamo s preostalo soljo, poprom, origanom, celim jajcem in naribano mocarelo.
Na sredino pekača, obloženega s peki papirjem, namažemo z olivnim oljem, nanj položimo zmes cvetače in sploščimo v krogu.
Pečemo v pečici, ogreti na 220 stopinj, dokler zmes ne dobi zlato rjave barve (cca 15 minut).
Nato odstranite in namažite s paradižnikovo omako. Po želji postrezite z rukolo.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.