Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Humus je bližnjevzhodna jed, katere ime je arabskega izvora in pomeni čičerika. Humus je bil prvotno pripravljen s tahinijem, danes pa je znanih nešteto različic. Ta recept predstavlja različico z rdečo peso in oljem pistacijevih oreščkov.
Peso natremo z olivnim oljem, soljo in poprom ter zavijemo v aluminijasto folijo. Pečemo v pečici pri 250 stopinjah 1,5 ure. Olupite in narežite na kocke.
V ponev damo čičeriko, dodamo česen in čebulo. Na majhnem ognju dušimo še eno uro.
Ko je kuhano, damo vsebino lonca brez tekočine v blender, dodamo na kocke narezano peso, olje iz pistacijevih oreščkov Pödör in limonin sok. Mešajte do kremastega. Če je zmes presuha in mešalnik ne more sesekljati čičerike, dodajte nekaj tekočine za kuhanje. Ko dosežemo želeno konsistenco, začinimo s soljo in poprom.
Medtem pripravimo zelenjavo. Operite in narežite kumare, očistite korenje. Šparglje in korenje blanširamo v vreli slani vodi 2 minuti, nato jih damo v posodo z ledeno vodo.
Blanširanje zelenjave v vreli vodi in nato ohlajanje v ledeni vodi je pomembno, ker ostane al dente, hkrati pa je nekoliko mehkejša in je njena barva veliko bolj intenzivna kot surova.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.