Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Česen daje številnim jedem mediteranski pridih. Zaradi značilnega okusa se odlično poda k številnim jedem. Tukaj je predstavljena priprava kreme iz pečenega česna, ki zaradi hladno stiskanega sončničnega olja in pivskega kisa postane nekaj prav posebnega.
Obdelajte 6-8 čebulic česna, odvisno od velikosti. Odstranite suho zunanjo lupino, nato pa čebulice po dolžini prerežite na pol. Gomolje damo v vrečko za pečenje s 50 ml vode in jo zapremo. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 170 stopinj približno 40 minut.
Ko so gomolji gotovi, jih pustimo, da se ohladijo, kremasto pečene nageljnove žbice pa izluščimo iz kože.
Dodajte v mešalnik skupaj z oljem, soljo, sladkorjem v prahu in pivskim kisom ter mešajte do kremastega.
Dajte v sterilen kozarec, ki ga lahko zaprete in dodajte malo sončničnega olja, da krema ne oksidira.
Lahko shranite v hladilniku 1-2 tedna. Dober okus na toastu ali z mesom na žaru ali rafiniro majonezo in za solatne prelive.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.