Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
V našem receptu posebno piko na i daje mesu zeliščni namaz, k njemu pa se odlično poda pečen korenček. Lahka, okusna in hitra jed za večer.
Korenje olupimo in po narežemo na kolobarje. Položite v pekač, dodajte ščepec soli, popra, trsnega sladkorja in 1-2 žlički sončničnega olja. Zaprite in pecite v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj 25 minut.
Piščančja prsa razrežite po dolgi strani, da ustvarite tanke rezine. Narežite na približno 2 cm široke trakove in jih nataknite na lesena nabodala. Dodajte sol in poper.
Piščančja nabodala nekaj minut prepražimo v ponvi za žar na 3-4 žlicah sončničnega olja.
Za zeliščno omako dodamo slivov kis v manjšo posodo s ščepcem soli in počakamo, da se kristalčki raztopijo.
V kis dodamo drobno sesekljana zelišča (peteršilj, drobnjak, koriander) in na koncu pistacijevo olje.
Lesena nabodala za nekaj minut postavite v hladno vodo, preden jih pečete na žaru. Končana nabodala pred serviranjem namažite z zeliščno omako.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.