Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Ta zelenjavna priloga, ki je izjemno enostavna za pripravo, a še toliko bolj aromatična, se še posebej dobro poda k solati in pečenemu mesu.
Paradižnik operemo, prerežemo na pol, odstranimo semena in želatinasto maso.
Na pekač položite paradižnik, cele olupljene stroke česna, rožmarin, timijan in 3-4 žlice olivnega olja. Solimo in pečemo v predhodno ogreti pečici na 110 stopinj 45 minut.
Ko so paradižniki pripravljeni, odstranite zelišča in paradižnik in česen skupaj z olivami položite v kozarec, ki ga je mogoče zapreti.
Preostalo tekočino odcedimo in zmešamo s preostalim olivnim oljem in paradižnikovim kisom ter prelijemo paradižnik. Še boljši okus po 3-4 dneh počitka.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.