Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Šparglji so ena najbolj zdravih spomladanskih zelenjav in se pogosto pripravljajo z ribami. Ta recept, riba s šparglji en papillote (v embalaži papirja za peko), je zdrav način za pripravo in se odlično poda k hitri domači majonezi.
Zelene šparglje temeljito operemo in odrežemo olesenele konce.
Ribo osušite in prerežite na dva dela. Vsak kos ribe položite na kos papirja za peko.
Ribo solimo in popramo, na vsako položimo 2 stebla svežega kopra, pokapamo s sončničnim oljem in zraven položimo 5 stebel očiščenih špargljev.
Ribe in šparglje zavijemo v peki papir, konce pa zataknemo pod zavojček. Ribo pečemo v pečici pri 110 stopinjah 14 do 16 minut. Nato vzamemo iz pečice in pustimo počivati 5 minut.
Medtem za majonezo v blender dodamo ričkovo olje in olje pistacije, ščepec soli, ščepec popra, gorčico, sojino mleko, kutinov kis, polovico stroka česna in polovico fileja inčunov.
Sestavine mešajte 10 sekund, dokler majoneza ne dobi svoje konsistence.
Pomembno je, da imajo vse sestavine enako temperaturo, sicer majoneza ne bo kremasta. Po naših izkušnjah dobite najboljšo konsistenco, ko so sestavine na temperaturi v hladilniku. Tako pripravljeno majonezo lahko hranimo v hladilniku 4 do 5 dni.
Namesto polenovke lahko uporabimo tudi file drugih morskih rib.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.