Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Španska tortilja je klasičen jajčni zajtrk, ki vsebuje veliko vlaknin in ogljikovih hidratov. Ta jed ni nič drugega kot jajčna polpeta, pripravljena iz kuhanega krompirja in drugih zelenjavnih ali prekajenih mesnih sestavin. Bogata, nasitna in zelo raznolika.
Krompir olupimo, narežemo na kocke in kuhamo v osoljeni vodi do mehkega. Precedite in ohladite.
Mlado čebulo narežemo na kolobarje, bučke narežemo na kocke, grah odmrznemo in vse skupaj pražimo na dveh žlicah repičnega olja 5 do 6 minut.
Nato dodamo kuhan krompir, sol, poper in na koncu primešamo 3 stepena jajca in peteršilj.
Ko je spodnja stran ocvrta, ploščo ploščo premažemo z malo olja, nanjo obrnemo tortiljo, s krožnikom jo damo nazaj v ponev in popečemo tudi drugo stran. Pražimo nekaj minut brez mešanja.
Pred serviranjem pokapljamo s hladno stiskanim bučnim oljem.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.