Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Tudi preprosta jed, kot je česnova kremna juha, z nekaj triki dobi pravi poudarek. Pražen česen in sveži, hrustljavi krutoni, pomešani v orehovo olje, naredijo ta recept poseben.
Česen prepolovite. Eno polovico z zarezano stranjo navzdol damo v pekač, pokapamo z žlico repičnega olja in pečemo pri 180 stopinjah 25-30 minut. Pečeno je, ko je česen kremast.
Drugo polovico česna očistimo in grobo sesekljamo ter skupaj z olupljenim in na kocke narezanim krompirjem pražimo na žlici repičnega olja 1 do 2 minuti. Nato zalijemo s toliko zelenjavne juhe, da krompir prekrije za prst in kuhamo, dokler ni mehak.
Prepražen česen odstranite iz posode. Dodajte krompirju. Zalijemo s preostalo osnovo, solimo, popramo in na koncu premešamo do gladkega in ponovno kuhamo 2-3 minute.
Smetano premešamo z žlico juhe in jo nato previdno vlijemo v juho, ne zavremo.
Toast narežemo na kocke in pečemo v pečici na 180 stopinj. Ko so hrustljavi, jih pokapljamo z orehovim oljem. Juho postrežemo s krutoni in nekaj orehovega olja.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.