Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Pečico segrejte na 180°C. Pekač za mafine obložite s papirjem za mafine. V srednje veliki posodi zmešajte oba sladkorja, jajca in rumenjak ali olje grozdnih pečk.
Dodamo bučni pire, mleko in notranjost vanilijevega stroka.
V drugo skledo presejemo moko in dodamo pecilni prašek, sol, cimet, muškatni orešček in nageljnove žbice. Tekočim sestavinam dodamo mešanico moke in mešamo, vendar ne predolgo, sicer bo testo postalo trdo.
Tretjino mešanice vlijemo v ločeno posodo in zmešamo s kakavom.
V modelčke za peko z žlico nadevamo enake količine, najprej maso brez kakava, nato pa na vsak mafin položimo manjšo žlico kakavove mase in s paličico poljubno narišemo vzorec.
Mafine pečemo 20 minut v pečici.
Priprava bučnega pireja: Vrtno bučo narežemo na večje kose in položimo na pekač. Pečemo približno 40 minut pri 200 stopinjah, dokler se buča popolnoma ne zmehča. Ko je buča mehka, jo pustite, da se nekoliko ohladi, olupite kožo in meso pretlačite z vilicami. Suhe sestavine vedno presejte, da bo testo mehkejše in ohlapnejše.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.