Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Obstaja nešteto različic čatnija, ti so narejeni iz zelenjave in/ali sadja. Tukaj pripravimo jabolčni chutney, prelit z ekstra deviškim orehovim oljem.
Jabolka olupimo, odstranimo sredico in narežemo na kocke cca 1x1 cm.
Čebulo drobno sesekljamo, česen naribamo in skupaj s posušenimi brusnicami prepražimo na dveh žlicah repičnega olja.
Ko je čebula prosojna, dodajte jabolka, gorčična semena, rožni poper, cimet, sol in čili. Kuhamo 10 minut, nato dodamo med in jabolčni balzamični kis. Rahlo karamelizirajte.
Ko je čatni pripravljen in se ohladi na približno 50 stopinj, vmešamo orehovo olje.
Najboljši okus je s pečenim mesom. V čistem, zaprtem kozarcu bo shranjen v hladilniku 1-2 tedna.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.