Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Račje prsi so praznična predjed, s katero lahko pripravimo okusno in posebno predjed. Karpačo iz račjih prsi se čudovito ujema z omako iz sezamovega olja in čili gorčice.
Račje prsi plitvo zarežemo in meso, najprej na strani kjer je koža prepražimo na vroči, suhi ponvi. Mesno stran medtem posolimo, nato račje prsi obrnemo in mesno stran na kratko prepražimo ter nato še približno 10 minut na srednjem ognju pečemo. Meso je pečeno, ko se maščoba dobro odcedi.
Zapečeno meso postavimo v pečico na 170 stopinj za približno 6 do 7 minut. Nato položite na krožnik, pokrijte s folijo in pustite počivati 5-6 minut pred jedjo.
Za omako damo v kozarec marelični kis skupaj s soljo. Počakajte, da se sol raztopi.
Kisu dodamo sezamovo olje, ščepec popra, čili gorčico in med. Zaprite kozarec in stresajte, dokler se tekočine ne povežejo homogeno.
Račje prsi narežite čim tanjše. Tanke rezine naložimo na krožnike, namažemo z gorčično omako in potresemo s praženimi sezamovimi semeni.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.