Božič je vse bližje. Iz predala se vlečejo recepti za piškote, v katerih ne smejo manjkati klasične sestavine, kot so orehi, mak, kokos in krhko testo. V tem receptu za košarico iz krhkega testa je košarica iz krhkega testa, pripravljena z rožičem (prah iz posušenih plodov rožičevca), napolnjena s pudingom in makovim oljem, ki je nenavaden, a ima okus po maku za božič.
Za krhko testo najprej odtehtamo moko, 75 g sladkorja v prahu, 30 g naribanega kokosa, 15 g rožičevca v prahu in ščepec soli. Vse skupaj dajte v blender in mešajte 15-20 sekund, da se sestavine popolnoma povežejo.
V moko nadrobimo 125 g hladnega, na kocke narezanega masla in z dvema rumenjakoma zgnetemo elastično testo. Končano testo pustimo počivati v hladilniku 30 minut.
Nato testo razvaljamo na 3 mm in izrežemo 5 cm velike kroge.
Stopite 15 g masla in s čopičem premažite notranjost modelčkov za mafine. Modelčke položimo na pekač ali pladenj in postavimo v hladilnik za 6-7 minut.
Kroge testa polagamo v z maslom namazane, ohlajene modele. Pustimo počivati v hladilniku še 30 minut.
Vmes pripravimo puding. V manjšo ponev dajte prašek za puding, 40 g sladkorja in naribano pomarančno lupinico.
Dodamo 100 ml mleka in mešamo, da zmes postane gladka.
Nato prilijemo preostalo mleko in puding med nenehnim mešanjem zavremo.
Pustimo, da se ohladi, nato dodamo rumenjak in dve žlici hladno stiskanega Pödör makovega olja.
Z ohlajenim pudingom napolnimo košarice in jih potresemo z makom. Pečemo pri 170 stopinjah 20-22 minut.
Ko so košarice pečene, jih pustimo počivati 5 minut, nato pa z majhnim nožem previdno zrahljamo obod, odstranimo iz modela in pustimo, da se popolnoma ohladijo, preden jih zaužijemo.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.