Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Svež zrak, telovadba in slana juha – to je vse, kar potrebujete za dober začetek hladne sezone. Tukaj je okusna varianta kremne juhe iz leče, začinjene s pivskim kisom in arašidovim oljem – zaradi tega je juha še posebej okusna.
Korenje, zeleno in čebulo očistimo, narežemo na majhne koščke in prepražimo z dvema žlicama repičnega olja. Medtem dodamo sveže nariban ingver in česen. Zalijemo z vodo, tako da je zelenjava pokrita za dva prsta in kuhamo do mehkega.
Ko je zelenjava kuhana, dodamo 200 gramov leče, zalijemo s preostalo vodo in enkrat zavremo.
Nato damo v blender in zmiksamo skupaj s pivskim kisom do kremastega.
Sedaj damo juho v ponev, dodamo 100 ml smetane, solimo in popramo ter pustimo vreti na majhnem ognju, ne vremo več.
Okrasite s preostalo lečo in smetano, pokapajte z arašidovim oljem.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.