Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Ko smo že pri sladicah za praznike, ne smejo manjkati sladice z makom. S to makovo sladico z omako iz robid in makovega olja lahko pripravite enostavno in okusno sladico.
Mleko segrejte z 2 do 3 žlicami medu in strganim strokom vanilije (vključno s strokom). Pustite, da se ohladi, dokler ni mlačno in naribajte lupinico limone in pomaranče.
Jajca ločite. V mlačno vanilijevo mleko vmešamo rumenjake.
Žemljice prejšnjega dne narežemo na rezine, jih damo v skledo, prelijemo z mlekom in počakamo, da žemlji vpijejo tekočino. Nato po vrhu potresemo makovo moko in premešamo.
Beljake s ščepcem soli stepemo v čvrst sneg in ga previdno vmešamo v zmes za žemlje.
Pekač namažemo z maslom in vlijemo zmes. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, 15 minut. Jed je pripravljena, ko rahlo porjavi in rahlo vzhaja.
Medtem damo v posodo (ali manjšo posodo) 150 gramov zamrznjenih robid in jih na majhnem ognju prelijemo v omako z žlico medu. Ko je pripravljen, dodamo makovo olje, robidov kis in preostale robide. Z njim postrezite sladico.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.