Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Gostje prihajajo? Naj bo potem kaj posebnega, pa ni časa za kuhanje? Naša marinirana polenovka na bageti origana ni le hitro pripravljen prigrizek, ampak tudi fantastično okusna.
Polenovko osušite in narežite na trakove.
Marelični kis nalijte v manjši kozarec, ki ga je mogoče zapreti, s ščepcem soli. Počakajte, da se sol raztopi.
Nato dodajte 3 žlice chia olja in poper. Zaprite kozarec in močno pretresite, da se sestavine emulgirajo.
Bageto narežite na rezine, položite na pekač, obložen s peki papirjem, in prepražite do zlato rjave barve. Ko so gotove, jih podrgnite s česnom.
Na koncu zmešamo preostalo chia olje z origanom in ga na tanko razporedimo po bagetah.
Pred serviranjem ribe prelijemo z marinado in pustimo stati 10-15 minut. V tem času se ribji trakovi kuhajo, torej izgubijo surovo konsistenco in postanejo užitni.
Uporabljajte samo zelo sveže (ne zamrznjene) ribe.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.