Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Majoneza, narejena s sezamovim oljem, se še posebej dobro ujema z ribami, bodisi sveže pečenimi, dimljenimi ali konzerviranimi. V kombinaciji z lanenim oljem, ki je bogato z nenasičenimi omega-3 maščobnimi kislinami, je ta majoneza celo zdrava.
Pri pripravi naj bodo sestavine sobne temperature. Rumenjake zmešamo s soljo, poprom, žličko hruškovega kisa in žličko lešnikove gorčice. Za to uporabite ročni mešalnik.
Po kapljicah dodajajte laneno olje in nato postopoma ob nenehnem mešanju, dokler ne nastane gosta masa.
Tako pripravljeno majonezo zaužijte še isti dan. Surovi rumenjak lahko nadomestimo s trdo kuhanim in nato naribanim rumenjakom, tako da lahko majonezo hranimo v hladilniku več dni.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.