Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Posebnost italijanske kuhinje je rižota, ki se običajno pripravlja brez mesa, vendar z zelenjavo. Paradižnikova rižota je hitra, lahka jed, ki je še bolj zdrava in okusnejša z žafranikovim oljem.
Čebulo drobno narežemo, česen sesekljamo in prepražimo na repičnem olju.
Čebuli dodamo riž, potresemo s timijanom in med nenehnim mešanjem pražimo, dokler ni rahlo prosojen.
Sedaj prelijemo z vinom, počasi dušimo, da alkohol izhlapi, nato dodamo paradižnikovo pasto in zajemalko zelenjavne osnove.
Začinite s soljo in poprom ter mešajte, dokler riž ne vpije tekočine. Nato dodajte še eno zajemalko zelenjavne juhe. To ponavljajte, dokler riž ne vpije vso tekočino.
Ko je riž pečen, lonec odstavimo z ognja in pustimo pokrito stati še 5 minut. Na koncu dodamo nariban parmezan in žafranikovo olje, da jed postane kremasta in ji da svilnati lesk.
Za serviranje okrasite z rukolo in češnjevim paradižnikom.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.