Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Kvinoja je zelo zdravo žito brez glutena in se počasi absorbira. V tem receptu so klobuki gob polnjeni s kvinojo in piščancem ter prelite s sirom. Čudovita hrana in prigrizek za zabave.
Gobam odstranite pecelj in kožo. V ponvi segrejemo repično olje in prepražimo osoljene in poprane gobove klobuke s pokrovčkom navzdol.
V srednje veliki ponvi prepražimo sesekljano mlado čebulo do prosojnosti, nato dodamo strt česen.
Dodajte kvinojo, na vrh položite štiri tanke trakove piščančjih prsi, naribajte limonino lupinico in zalijte z vodo. Zavremo in nato dušimo 12 minut. Nato file piščančjih prsi narežemo na majhne koščke in zmešamo s kvinojo.
Nato dodamo grah in pokrito kuhamo približno 4-5 minut. Odstavimo z ognja in pustimo pokrito 10-15 minut, nato dodamo limonin sok in olje pinjol ter sol in poper po okusu.
Pečico segrejte na 180 stopinj. Gobove klobuke, polnjene s piščančjo kvinojo, položimo na pekač, obložen s peki papirjem, in čeznje naribamo sir.
Pečemo 10 do 15 minut pri 180 stopinjah, nato pečemo še 5 minut pri 200 stopinjah.
Gob ne umivajte z vodo, saj se bodo z vodo prepojile. Za čiščenje uporabite vlažno kuhinjsko krpo ali kuhinjsko krpo.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.