Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Pečeno jabolko je del tradicionalne božične in zimske kuhinje. Rafinirano z mareličnim oljem postane prav posebna poslastica. Priprava je hitra, rezultat je prepričljiv in bistveno bolj okusen.
Jabolka na tanko narežite naravnost spodaj, da bolje stojijo in med peko ne padejo. Odrežite vrhnji del in odstavite. Jabolka previdno izdolbite, da se ne zlomijo.
Suhe marelice narežemo na manjše koščke in zmešamo z moko iz tigrovih oreščkov, mareličnim kisom in marelično marmelado.
Napolnite jabolka in ponovno zaprite vrhnji del.
Jabolka damo v pekač, zalijemo s 50 ml vode in pečemo v pečici pri 180 stopinjah 20-25 minut.
Jejte mlačno in za serviranje pokapajte z majhno žličko olja mareličnih koščic.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.