Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
Pesto iz čemaža s sončničnimi semeni je sveža in okusna različica priljubljenega italijanskega pesta. Pesto iz čemaža je odličen na pečenem kruhu, s tagliatellami ali pa pri pripravi mesa, svinjskemu fileju ali govejemu zrezku da poseben okus.
Sončnična semena popečemo v suhi ponvi.
Liste čemaža operemo, osušimo in narežemo na majhne koščke. Vse sestavine damo v mešalnik in vlijemo repično olje.
Mešajte do kremastega in vlijte v čiste, sterilizirane kozarce. V hladilniku lahko hranite 1 do 2 tedna.
Čemaž raste le nekaj tednov spomladi od februarja do aprila. Zato je vredno skuhati pesto, da bi imeli kaj od njega še dolgo časa. Kozarce zavremo, napolnimo s pestom in jih obrnemo na glavo, dokler se ne ohladijo. Po tem se lahko hranijo več mesecev.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.