Prijavite se kot registrirani član kluba za glasilo Pödör. Prejeli boste 5% POPUST NA NAROČILA za trajno, tudi pri znižanih izdelkih.
V posodo za mešanje s sladkorjem (ali trsnim sladkorjem) damo 2 celi jajci in še 2 rumenjaka.
Mešajte z mešalnikom do puhastega.
Nato dodamo makovo olje.
Zdaj dodajte kefir, moko in pecilni prašek.
Zmešajte z mešalnikom.
Naribajte limonino lupinico in dodajte balzamični kis črnega ribeza.
Ponovno premešajte.
Z mešalnikom stepemo 2 preostala beljaka v čvrst sneg.
Dodajte masi. Previdno zložite ročno.
Končano testo vlijemo v pekač, obložen s pergamentom, ali na srednje velik pekač.
Po vrhu enakomerno porazdelite izkoščičene in rahlo pomokane češnje (da se ne potopijo v testo).
Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C 25 minut do zlato rjave barve. Po ohladitvi potresemo z vaniljevim sladkorjem po okusu.
Prazna skodelica za kefir je primerna kot merilna skodelica za sestavine. Ne uporabljajte zamrznjenega sadja, saj bo tako testo postalo vodeno. Bolje je uporabiti odcejene višnje iz kozarca. Testo postane še bolj fino z 2-3 žlicami mletega maka.
To spletno mesto uporablja piškotke. Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov.